Adakah pembersih udara yang anda gunakan memenuhi piawaian ini?

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Adakah pembersih udara yang anda gunakan memenuhi piawaian ini?

22 Mei 2019 Berita Industri 214 tontonan

Dalam beberapa hari kebelakangan ini, kabut asap di utara menjadi semakin serius, dan banyak sekolah rendah dan menengah bahkan menghentikan kelas. Ini menjadikan banyak keluarga ingin meningkatkan kualiti udara di rumah melalui peralatan pembersihan udara, tetapi kesannya tidak sesuai.

Jadi bagaimana kita memilih pembersih udara? Baru-baru ini, Kementerian Perlindungan Alam Sekitar telah mengeluarkan standard pembersih udara, di sini boleh menjadi rujukan untuk semua orang. Piawaian nasional “Pembersih Udara” (GB / T18801-2015) telah mencadangkan bahawa pembersih udara yang sangat baik harus mempunyai ciri-ciri “tiga tinggi dan satu rendah”, iaitu nilai CADR tinggi (isipadu udara bersih) + nilai CCM tinggi (kapasiti Pemurnian kumulatif) + kecekapan tenaga pemurnian tinggi + bunyi rendah. Dan dalam pernyataan baru-baru ini, ia juga menetapkan indeks pemurnian maksimum dan keperluan kebisingan dari produk pembersih udara yang digunakan di bilik dengan ukuran yang berbeza untuk menghilangkan PM2.5, formaldehid dan volatil organik lain, dan juga menetapkan indeks pemurnian produk di bawah keadaan senyap buat pertama kalinya.

Oleh itu, apabila kita membeli alat pembersih udara, kita dapat merujuk kepada piawaian di atas untuk melihat apakah memenuhi syarat. Kami membeli penapis udara untuk meningkatkan kualiti udara, bukan membelinya dan meletakkannya di rumah kami. Tetapi membeli semula alat pembersih udara yang memenuhi piawaian tidak dilakukan sekali dan untuk semua. Penyelewengan penggunaan atau operasi kami akan mempengaruhi kecekapan pembersih udara. Jadi bagaimana untuk mengelakkannya?

Yang pertama adalah pemasangan. Pemasangan yang tidak betul akan mempengaruhi kecekapan pemurnian pembersih udara.

Yang kedua adalah penyelenggaraan, yang sangat penting. Mana-mana mesin mesti dijaga, bahkan mesin yang paling pintar tidak dapat dipisahkan sepenuhnya dari tenaga kerja.

Oleh itu, apabila kita membeli pembersih udara kembali, kita mesti menyimpannya secara berkala dan menggunakannya secara saintifik. Hanya dengan cara ini ia dapat memaksimumkan nilainya.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn