Bagaimana penapis roller blind mula berfungsi

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Bagaimana penapis roller blind mula berfungsi

22 Mei 2019 Berita Industri 215 tontonan

Roll-up filter, juga dikenali sebagai filter penggulungan automatik, adalah filter yang digunakan untuk penapisan primer. Penapis primer biasa sering digunakan di saluran udara sistem ventilasi baru. Persekitaran kerja keras, penggantian yang kerap dan penggantian manual penapis primer memakan masa dan sukar, dan kos operasi yang tinggi. Penapis penggulungan automatik dilahirkan untuk mengatasi masalah ini. .

Jadi, bagaimana penapis penggulungan automatik biasanya berfungsi? Dari kaedah kawalannya, kami membahagikannya kepada kawalan automatik dan kawalan manual.

Kawalan manual penapis penggulungan automatik bermaksud bahawa bahan penapis perlu diganti dengan pemerhatian visual, dan kemudian tekan suis untuk membuat motor berjalan.Setelah bahan penapis kotor bahagian penapis diganti, tekan suis untuk berhenti. Dalam proses ini, motor berputar untuk menggulung bahan penapis kotor melalui sistem penggulungan, dan ketika motor dimulakan dan masa berjalan motor ditentukan oleh pengendali.

Kawalan automatik bermaksud penapis penggulungan automatik menggunakan suis perbezaan tekanan untuk menentukan kapan mengganti bahan penapis. Program kawalan menjalankan motor mengikut isyarat yang dihantar oleh suis perbezaan tekanan, dan menggantikan bahan laju tanpa penglibatan personel. Apabila keseluruhan gulungan bahan penapis habis, isyarat penggera akan dikeluarkan untuk mengingatkan anda untuk mengganti keseluruhan gulungan bahan penapis. Dalam proses ini, ketika motor mulai ditentukan oleh suis tekanan pembezaan, dan waktu berjalan motor adalah waktu yang dimasukkan dalam program. Nilai yang ditentukan oleh suis tekanan pembezaan dan masa dalam program dapat disesuaikan dengan mudah.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn