Cara mengatasi masalah biasa semasa mandi udara

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Cara mengatasi masalah biasa semasa mandi udara

22 Mei 2019 Berita Industri 196 tontonan

Saya mendengar juruteknik dari bahagian penyelenggaraan teknikal berbual semasa makan tengah hari hari ini, dan saya hanya mendengarnya ketika saya tidak ada kaitan. Ternyata mereka membincangkan bahawa pelanggan menghampirinya atau meminta pembaikan di tempat kerana penyelenggaraan yang tidak betul atau beberapa masalah kecil. Saya melihat satu orang pada awalnya dan yang lain juga bercakap tentang bagaimana mereka bertemu dengan pelanggan. Setelah mendengarnya sebentar, saya pergi dan kembali setelah memikirkan masalah ini, jadi saya menulis berita ini, dengan harapan dapat membawa beberapa kepada semua pelanggan Ini membantu mengurangkan beban kerja beberapa kakitangan pada masa yang sama; sebenarnya, tidak ada masalah besar di pancuran udara, dan biasanya masalah kecil dapat diselesaikan sendiri melalui masalah umum yang dijelaskan di bawah.

1. Suis kuasa, biasanya terdapat empat tempat di bilik pancuran udara untuk memotong kuasa:

1. Suis kuasa kabinet luaran pancuran udara;

2. Panel kawalan ruang pancuran udara;

4. Di kotak luar di kedua sisi bilik pancuran udara (suis kuasa di sini dapat mengelakkan bekalan elektrik terputus dalam keadaan kecemasan, dan meningkatkan keselamatan diri kita secara berkesan). Apabila penunjuk kuasa tidak berfungsi, jangan menghalang untuk memeriksa semula bekalan kuasa dari empat bilik pancuran udara di atas.

2. Apabila kipas pancuran udara tidak berfungsi, periksa sama ada suis kecemasan kotak luaran pancuran udara terputus pada kali pertama.

3. Kipas di bilik pancuran udara terbalik atau kelajuan angin di bilik pancuran udara sangat kecil. Pastikan untuk memeriksa sama ada pendawaian empat dawai tiga fasa 380V terbalik. Secara amnya, juruelektrik khusus akan menghubungkan wayar semasa pemasangan kilang; jika pancuran udara terbalik Sumber cahaya akan menyebabkan kipas di bilik pancuran udara tidak berfungsi atau kelajuan angin bilik mandi udara terbalik akan berkurang, dan yang teruk akan membakar papan litar keseluruhan bilik pancuran udara; kita tidak boleh menukar pendawaian dengan ringan.

4. Bilik pancuran udara tidak bertiup. Selain tiga titik di atas, perlu diperiksa sama ada butang berhenti kecemasan di dalam kotak bilik pancuran udara ditekan. Sekiranya butang berhenti kecemasan berwarna warp, pancuran udara bilik tidak akan meletup; Untuk menekan butang berhenti kecemasan sekali lagi, ia boleh berfungsi seperti biasa.

5. Apabila pancuran udara tidak dapat merasakan pancuran secara automatik, periksa sistem sensor cahaya di sudut kanan bawah ruang pancuran udara untuk melihat apakah alat sensor cahaya dipasang dengan benar. Jika sensor cahaya bertentangan dan sensor cahaya normal , pancuran udara dapat dirasakan secara automatik.

6. Apabila kelajuan angin bilik mandi udara sangat rendah untuk jangka waktu tertentu, periksa sama ada penapis awal dan kecekapan tinggi dari bilik pancuran udara mempunyai habuk yang terlalu banyak. Jika ya, ganti penapis. (Penapis utama di bilik pancuran udara umumnya diganti dalam 1-6 bulan, dan penapis kecekapan tinggi di bilik pancuran udara umumnya diganti dalam 6-12 bulan)

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn