Langkah berjaga-jaga untuk penyelenggaraan penapis udara roller shutter automatik di ruang semburan Zhejiang

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Langkah berjaga-jaga untuk penyelenggaraan penapis udara roller shutter automatik di ruang semburan Zhejiang

22 Mei 2019 Berita Industri 286 tontonan

Baru-baru ini, kawasan asap yang besar di negara saya mempengaruhi saraf masyarakat, dan sumber perindustrian yang “didiagnosis” oleh Kementerian Perlindungan Alam Sekitar sebagai sumber utama pencemaran masih harus dipersalahkan, sama ada dari segi pelepasan atau kawalan . Masalah lama “- Melebihi standard adalah perkara biasa, dan penipuan berterusan. Media berita terus menyegarkan banyak pengumuman pendedahan dari pasukan pemeriksaan perlindungan alam sekitar. Untuk memastikan kualiti udara dan memenuhi standard pelepasan, kilang biasanya menggunakan penapis profesional. Penapis udara tirai bergulir automatik profesional dalam industri lukisan Zhejiang adalah sejenis peralatan untuk menyaring kabut cat, jadi apa yang harus diperhatikan ketika menjaga peralatan ini Perinciannya? Mari lihat pengenalan di bawah.

Perincian yang perlu diberi perhatian ketika menjaga penapis udara tirai roller di ruang semburan Zhejiang:

Di ruang penyembur, penapis khas seperti ini mempunyai nilai praktikal yang sangat tinggi. Untuk memastikan dan memperpanjang jangka hayat peralatan, setiap orang juga harus memperhatikan penyelenggaraan peralatan semasa proses penggunaan sebenar.

Pertama sekali, setelah menggunakan peralatan, pelbagai tugas pembersihan mesti dilakukan. Kerana ia adalah saluran pengudaraan tekanan positif, kabus cat di saluran udara akan lebih kurang ditiup ke kotak penapis baru dan lama di sebelahnya. Mengeringkan lekatan akan mempengaruhi sistem penggulungan automatik. Pada masa ini, alat yang perlu anda gunakan adalah sikat, kerana ada sikat yang dapat membantu anda membersihkan debu di sisi alat, dan pilihan berus sangat penting, kerana jenisnya akan mempengaruhi kualiti penapis peranti; sebagai contoh, dalam pembersihan Semasa penapis digunakan, sikat berbulu lembut harus digunakan untuk memastikan kebersihan dan kualiti peralatan. Sekiranya sikat berbulu keras digunakan, peralatan akan rosak dan prestasi akan terjejas.

Kedua, semasa membersihkan peralatan, pilihan agen pembersih juga sangat penting. Setiap orang mesti memberi perhatian kepada pilihan agen pembersih semasa melakukan penyelenggaraan peralatan. Jangan gunakan agen pembersih asid dan alkali yang kuat, kerana produk sedemikian akan menghakis penapis dan Kerosakan pada struktur peralatan juga akan mempengaruhi penggunaan peralatan yang normal. Oleh itu, berikut adalah peringatan bahawa semasa membersihkan peralatan, anda mesti berhati-hati ketika memilih agen pembersih. Hanya dengan cara ini kualiti penyelenggaraan peralatan dapat dijamin .

Akhirnya, perhatikan kaedah pemasangan dan penggunaan peralatan yang biasa. Sebelum digunakan, kaedah pemasangan yang betul dapat memastikan operasi peralatan yang berkesan, dan kaedah penggunaan yang betul dapat memastikan bahawa peralatan tidak rosak sekaligus meningkatkan kecekapan penggunaan keseluruhan peralatan. Penyelenggaraan yang betul dan berkesan dapat meningkatkan jangka hayat peralatan dengan berkesan.

Ini adalah perincian yang perlu diberi perhatian semasa penyelenggaraan penapis udara tirai bergulir automatik di ruang penyembur Zhejiang. Kandungan ini terutama untuk memberitahu anda bahawa tidak kira apa peralatan yang digunakan, pilihan yang betul, pemasangan profesional, dan berkesan penggunaan dapat memastikan kepraktisan utama peralatan. Akhirnya, saya mengesyorkan pengeluar peralatan profesional-Nanjing Yixiou Technology Development Co., Ltd.!

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn