Langkah berjaga-jaga untuk penyelenggaraan penuras automatik setiap hari

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Langkah berjaga-jaga untuk penyelenggaraan penuras automatik setiap hari

22 Mei 2019 Berita Industri 199 tontonan

Semasa penggunaan saringan penggulung automatik setiap hari , perkara penting yang perlu diberi perhatian? Ini juga kerja yang sering disebut oleh kakitangan purna jual kami semasa melatih pemiliknya. Penapis bergulir dinamik adalah penapis yang dapat menggantikan penapis secara automatik bahan. Pembersih udara sebenarnya adalah sejenis peralatan pembersihan udara, jadi kita perlu memperlakukannya dari perspektif peralatan. Apa yang harus saya perhatikan? Editor mengumpulkan dan mengatur untuk rujukan pelanggan:

1. Penyelenggaraan harian suis tekanan berbeza

Suis tekanan berbeza adalah jaminan untuk penggunaan normal fungsi kawalan automatik penapis penggulungan automatik. Anda mungkin perlu membuat angin berkali-kali di lokasi untuk melihat tahap pencemaran bahan penapis, dan kemudian secara komprehensif menyesuaikan nilai kilang suis tekanan pembezaan mengikut keperluan syarikat untuk tahap penyaringan, dan menetapkan nilai yang sesuai dengan kilang anda dan keperluan produk. Semasa digunakan, perlu diperhatikan muncung suis perbezaan tekanan pada sisi masuk dan keluar dari semasa ke semasa untuk memeriksa sama ada ia tersumbat, sama ada muncung diimbangi, dan jarak dari penapis. Situasi di atas perlu ditangani tepat pada waktunya untuk memastikan fungsi automatik normal.

2. Penyelenggaraan sistem pemacu penggulungan secara berkala

Periksa sistem pemacu rantai secara berkala untuk mengesahkan bahawa semua komponen beroperasi secara normal tanpa ubah bentuk atau kerosakan. Sekiranya sedikit ubah bentuk berlaku, penyebab ubah bentuk harus dijumpai lebih awal untuk mengelakkan keadaan lubang kecil tidak terisi dan lubang besar dihasilkan. Sekiranya ubah bentuk serius, anda perlu menghubungi pengeluar peralatan secepat mungkin untuk memesan alat ganti. Oleh kerana sistem penggulungan penapis penggulungan automatik kebanyakannya adalah keluli karbon, maka perlu membersihkan pengumpulan habuk di permukaan secara berkala, dan menambahkan minyak pelincir secara berkala ke bahagian transmisi seperti rantai, galas, dan roda gigi.

3. Penyelenggaraan media penapis setiap hari

Oleh kerana kapas khas untuk penapis rol buta automatik adalah produk yang boleh habis, adalah penting bagi kakitangan penyelenggaraan harian untuk selalu memperhatikan penggunaan bahan penapis, dan membeli alat ganti kapas penapis secepat mungkin untuk mempersiapkan kecemasan. Apabila bahan penapis di sisi terakhir habis, sistem kawalan akan memberikan penggera dengar dan visual untuk mengingatkan bahawa bahan penapis hampir habis. Setelah mengganti keseluruhan gulungan bahan penapis, periksa sama ada komponen dipasang dengan betul, lepaskan sisa benang sutera di bahagian belakang kain bukan tenunan untuk mengelakkan benang menggulung suis pukulan, memicu penggera penapis yang hilang, dan menyebabkan tidak perlu masalah.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn