Mengapakah penapis rol automatik pilihan pertama untuk bilik udara segar dari unit penghawa dingin pusat?

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Mengapakah penapis rol automatik pilihan pertama untuk bilik udara segar dari unit penghawa dingin pusat?

22 Mei 2019 Berita Industri 216 tontonan

Pada masa ini, saluran udara baru dari unit penghawa dingin pusat berventilasi bersih di China akan dilengkapi dengan penapis udara tirai bergulir automatik sebagai standard . 2016 kami mendapat kesenangan dan hujung Dalian, Guangdong Shenling, banyak pengeluar penghawa dingin terkenal lain yang menyokong penapis penutup automatik udara segar unit , jadi atas sebab apa pun setelah teknologi pemasangan beberapa kali, kawasan besar dengan jumlah segar ruang udara akan memilih gulungan automatik Adakah penapis penggulungan adalah kaedah penapis utama yang disukai?

Oleh kerana udara yang disedut oleh udara segar mengandungi banyak zarah yang besar, ia akan mempengaruhi operasi normal unit penyaman udara, dan juga mempengaruhi jangka hayat penapis kecekapan sederhana dan tinggi di dalam unit. Saluran masuk udara dilengkapi dengan roller shutter filter dengan prestasi penyaringan yang sangat baik dan operasi penggulungan automatik, yang menjamin operasi normal kecekapan tinggi dan bebas masalah dari unit penghawa dingin secara maksimum; meminimumkan jumlah penutupan. Ini sangat melindungi hayat perkhidmatan dan kesan penggunaan peralatan belakang, dan merupakan kaedah yang baik untuk menjimatkan tenaga dan kos penggunaan. Penapis udara segar yang baik adalah prasyarat untuk kualiti udara dan kualiti produk yang sangat baik di bilik yang bersih. Sebab asasnya ialah penapis roller shutter mempunyai ciri-ciri luar biasa berikut, yang dapat memenangkan minat unit reka bentuk, pengeluar penghawa dingin, dan pengguna:

1. Bahan penapis dapat diganti secara automatik: ini adalah ciri terbesar penapis penggulungan automatik, dan juga alasan mengapa ia lebih popular daripada penapis utama yang lain. Prinsip penggantian penapis penggulungan automatik adalah bahawa motor yang diarahkan mendorong sistem transmisi berfungsi, dan bahan penapis kotor pada bahagian penapis dililit melalui batang tiub, dan seluruh lebar diganti dengan bahan penapis yang bersih. Seluruh penapis diisi bahan bakar dengan tepat, tanpa sisa bahan, tidak memerlukan tenaga kerja, dan kawalan automatik jauh lebih tepat pada masanya dan tepat daripada pengisian bahan bakar manual.

2. Sesuai untuk tempat yang luas: Sangat sesuai untuk sistem pengudaraan dan penyaringan kawasan besar. Arah lebar dibatasi oleh bahan penapis (lebar maksimum adalah 2m), dan beberapa unit dapat disambungkan untuk membentuk bahagian penapis yang lebih luas. Oleh kerana ketinggian bangunan kilang, ada jarak tertentu dalam arah ketinggian, dan ketinggian 6m cukup untuk digunakan.

3. Mudah dikendalikan: Berbanding dengan kekurangan penggantian modular plat-dan-frame, banyak tenaga manusia dan sumber bahan diperlukan untuk penggantian. Setiap kali penapis penggulungan automatik mengubah bahan penapis, kawalan automatik sepenuhnya disebabkan oleh suis tekanan pembezaan dan motor dihidupkan. Tidak perlu personil untuk berpartisipasi. Hanya apabila seluruh isi bahan penapis habis, keseluruhan isipadu penapis perlu diganti mengikut proses.bahan.

4. Kos operasi yang rendah: Berbanding dengan kekurangan penggantian modular plat dan bingkai, ketika mengganti kawasan yang luas, kos membuang penapis plat dan menggantinya dengan yang baru adalah lumayan; sementara penapis penggulungan hanya perlu mengganti penapis kapas yang sesuai dengan peralatan.Dan setiap gulungan kapas penapis dapat digunakan sekurang-kurangnya sekitar 6 kali sebagai penapis utama, yang sangat menjimatkan kos operasi kemudian.

Di atas adalah ringkasan ringkas ringkasan editor mengenai sebab-sebab penggulungan automatik bilik udara segar penyaman udara pusat. Pakar berwibawa dipersilakan untuk membimbing dan menilai.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn