Mengenai kesan teruk kenaikan harga keluli tahan karat yang gila pada harga pancuran udara Nanjing

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Mengenai kesan teruk kenaikan harga keluli tahan karat yang gila pada harga pancuran udara Nanjing

22 Mei 2019 Berita Industri 216 tontonan

Dengan serangan jerebu yang teruk pada musim sejuk 2016, orang bukan sahaja memerlukan lebih banyak peralatan penyucian, tetapi juga lebih memperhatikan kualitinya. Hal ini mendorong jabatan perlindungan lingkungan untuk memiliki persyaratan ketat pada produksi peralatan pemurnian, yang telah menyebabkan industri yang relevan menerapkan dengan tegas faktor-faktor yang tidak realistis dari kilang keluli kecil dan sederhana yang melancarkan peralatan desulfurisasi sesuai dengan peraturan perlindungan lingkungan yang baru. Ini telah menyebabkan industri berubah rombak, dan pasaran bahan mentah Dengan kenaikan harga “angin timur” ini, harga pasaran baja melambung tinggi pada akhir tahun 2016.

Kerana bilik mandi udara Nanjing cenderung keluli tahan karat di kilang elektronik, bengkel pensijilan QS makanan, minuman, biomedik, percetakan dan pembungkusan dan bidang lain, keluli tahan karat mempunyai rawatan permukaan yang menyegarkan, bersih dan tahan sidik jari, tahan kakisan dan matriks bahan tahan haus, dan senang dilap. Ciri fizikal pembersihan mudah disukai oleh pemilik bengkel pembersihan.

Faktor kos utama pancuran udara adalah bahan kotak. Bermula dari suku ketiga 2016, bahan keluli tahan karat mula meningkat. Pada akhir tahun, harga bahan meningkat dari 12,000 yuan / tan awal menjadi 17,000 yuan / tan, dan kenaikan puncak tertinggi mencapai 50%. Ini membenarkan kami menjual pengeluar Penderitaan yang melampau. Ambil kos bilik pancuran udara keluli tahan karat tunggal standard untuk pengiraan: jumlah keluli tahan karat adalah kira-kira 10 helai, dan ukuran plat 2B keluli tahan karat dengan ukuran spesifikasi 1.22 * 2.44 * 1.2 meningkat dari 12.000 hingga 17.000 yuan Kenaikan kos bahan adalah seperti berikut: 1.22 * 2.44 * 1.2 * 7.93 * 5 * 12 = 1416 yuan. Bagi pengeluar kami, margin keuntungan yang sangat telus pada masa ini menghasilkan keuntungan tunggal sekitar 2500 yuan. Kini kos bahan yang melambung tinggi telah mengurangkan keuntungan kepada hanya 1000 RMB. Dan untuk semua pelanggan jangka panjang, harga seunit pembelian tidak dapat dinaikkan, tetapi hanya dapat lebih rendah dan lebih rendah. Ditambah dengan kenaikan harga bahan tambahan lain dan kenaikan gaji kakitangan yang berterusan, di mana ruang untuk pengeluar bertahan dalam persekitaran pasaran semasa.

2016 adalah tahun yang sangat sukar bagi syarikat yang berorientasikan pengeluaran, dan 2017 adalah tahun yang lebih sukar bagi syarikat yang berorientasikan pengeluaran. Dalam persekitaran pasaran yang kejam, semua orang bersaing dengan siapa yang boleh bertahan. Hanya jika anda bertahan, anda akan mempunyai peluang. Hanya apabila anda adalah syarikat yang mempunyai sikap inovatif dan transformatif, anda dapat mencari titik pertumbuhan keuntungan baru. Nanjing Yixiou Technology, pengeluar bilik pancuran udara di Nanjing, ada di sini .

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn