Pengenalan ringkas peralatan penapis udara roller shutter kipas sentrifugal

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Pengenalan ringkas peralatan penapis udara roller shutter kipas sentrifugal

22 Mei 2019 Berita Industri 184 paparan

1. Peralatan penapis udara roller shutter kipas empar terdiri daripada kotak penapis dan penapis udara automatik (dua unit selari)

2. Jenis penyaringan udara jenis ini mempunyai fungsi aliran pemrosesan besar, rintangan rendah dan kecekapan penapisan tinggi, sehingga rintangan penapisan selalu tetap pada nilai tertentu yang ditetapkan oleh suis tekanan pembezaan masuk, dan secara automatik dapat menggulung penapis bahan dan penggera di hujung bahan. Kotak kawalan dilengkapi dengan lampu amaran tiga warna yang indah, dan pemeriksa dapat menilai keadaan kerja penapis mengikut warna lampu amaran yang berkelip.

3. Badan kotak penapis: adalah bingkai anti-burung dikimpal tiub berukuran 40 * 40 persegi, platform penggantian bahan penapis, casis keluli 80 saluran, badan kotak utama yang dikimpal dengan plat keluli tinggi 5000mm, lebar 4500mm dan 6mm Q235, Tianyuan sendi pengurang dan Terdiri dari siku DN2200, kotak ini dapat menanggung beban tekanan negatif lebih besar dari 15kpa, dan berat keseluruhannya adalah 7.8 tan. Berkat sokongan bingkai tiub persegi, kotak itu dapat menahan beban tekanan negatif yang lebih besar. Jaring kalis burung dapat mencegah burung dan lain-lain unggas disedut ke dalam penyaring oleh penyedut kipas sentrifugal. Oleh kerana saiz kotak penapis yang besar, ia perlu dikimpal dan dipasang di lokasi.

4. Penapis rol automatik automatik adalah produk unik dengan hak harta intelek bebas yang dipatenkan, yang terdiri daripada kotak makan. Stopper bar, pressure bar, blanking box, column, motor red, mesin transmisi, control box, import pressure pressure switch dan winding filter material. Ketika filter berfungsi, ketahanan saringan selalu dapat dipertahankan pada pengaturan suis tekanan pembeza Apabila rintangan mencapai nilai tertentu, rintangan angin akan diperbarui secara automatik dan rintangan angin akan turun, sehingga rintangan angin akan selalu dikekalkan pada nilai tertentu, yang tidak dapat dikendalikan oleh siapa pun. hujungnya, dan ada penggera transmisi jarak jauh kontak kering oleh operator Bahan penapis diganti. Penapis jenis ini mempunyai rintangan rendah, aliran pemprosesan yang besar, dan secara automatik mengemas kini bahan penapis, sehingga motor kipas tidak akan pernah berlebihan.

5. Penapis udara tirai bergulir automatik banyak digunakan dalam penyaringan udara dan penyaringan masuk loji rawatan kumbahan, penyaringan masuk udara segar penyaman udara, kilang besi dan keluli, penyaringan udara masuk kipas dan industri lain.

6. Penapis udara penggulungan automatik tergolong dalam tahap kecekapan awal penapis udara, yang tergolong dalam tahap G3, G4 (EN779). Penapis penggulungan menggunakan kaedah pembuatan bertahap. Lapisan penapis dapat memintas zarah-zarah debu di udara dengan berkesan. kapasiti penahan habuk meter persegi boleh mencapai 1kg, dan setiap gulungan bahan penapis dapat dijamin diganti sekurang-kurangnya 6 kali.

7. Parameter teknikal penapis udara roller shutter automatik

1. Jenis peralatan: (dua unit selari)

2. Aliran pemprosesan: mengikut keperluan pelanggan

3. Menyaring kelajuan angin: 1.5-2.5m / s disyorkan

4. Rintangan kemas kini saringan: ia boleh diset di laman web

5. Rintangan awal: 70pa

6. Gred penapis: G4 (EN779)

Ketepatan penapisan 1μm adalah 70%

Ketepatan penapisan 5μm adalah 80%

Ketepatan penapisan 8μm adalah 90%

7. Kuasa: 0.55kw (380v / 3 / 52HZ)

8. Suhu persekitaran: -40 ~ 40 ℃

9. Suhu relatif: 90%

10. Kapasiti rintangan tekanan kotak penapis: ~ 15kpa

8. Jenis kawalan penapis skrin bergulir automatik: Kotak kawalan dengan keperluan khas mempunyai program kawalan tempatan dan jarak jauh, dan dapat dihubungkan dengan ruang kawalan pusat.

9. Menurut 4.1.2 dalam standard nasional penapis udara GB / T14295-2008, ia diklasifikasikan mengikut jenis (d) jenis belitan, tetapi tidak ada satu pun standard nasional untuk produk jenis belitan ini.

Huraian jaminan: penapis udara tirai bergulir automatik, apabila peralatan dipasang, juruteknik akan dihantar untuk memandu pemasangan di lokasi, dan latihan percuma akan diberikan kepada pemilik dan pengendali, sehingga mereka harus tahu dan harus tahu.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn