Sembilan perkara utama penyelenggaraan bilik pancuran udara

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Sembilan perkara utama penyelenggaraan bilik pancuran udara

22 Mei 2019 Industri Berita 205 tontonan

Kebersihan makanan selalu menjadi masalah yang selalu diperhatikan oleh semua orang. Hal ini juga membuat perniagaan dan kedai utama memberi perhatian kepada kebersihan makanan mereka sendiri; kerana bimbang masalah akan menarik perhatian pengguna. Oleh itu, perniagaan utama telah memperkenalkan peralatan mandi udara dapur pusat untuk melindungi masalah sanitasi dan berharap dapat mendapat kepercayaan pengguna.

Orang yang memasuki dapur mesti menukar pakaian, kasut, dan topi secara seragam, dan meniup dan mandi secara seragam. Ini dapat menjamin kebersihan dan keselamatan makanan, menjadikan perniagaan senang dan pengguna makan dengan selesa. Walau bagaimanapun, semasa anda menggunakan bilik pancuran udara , anda juga mesti menjaganya dengan sewajarnya. Sekiranya anda tidak memperhatikan pemeliharaan dan menyebabkan kesan pembersihan menjadi buruk, ia tidak berguna. Seterusnya, saya akan memperkenalkan sembilan perkara utama penyelenggaraan bilik pancuran udara:

1. Gunakan instrumen untuk mengukur indikator teknikal peralatan secara berkala, dan atasi tepat pada waktunya jika tidak memenuhi parameter teknikal.

2. Mengikut penggunaan sebenarnya, buang bahan penapis di penapis udara utama secara berkala untuk dibersihkan.

3. Apabila kelajuan angin didapati kecil, periksa terlebih dahulu sama ada permukaan penapis udara primer berwarna hitam.Jika hitam, ini bermaksud bahawa pra-penapis mengandungi lebih banyak habuk dan rintangan meningkat, iaitu -kain di penapis udara utama harus dikeluarkan Kain dibersihkan atau diganti.

4. Setelah mengganti atau membersihkan kain bukan tenunan, kecepatan angin masih tidak dapat ditingkatkan, yang menunjukkan bahawa penapis udara berkecekapan tinggi telah disekat, menyebabkan rintangan meningkat, dan penapis udara dengan kecekapan tinggi harus diganti.

5. Semasa mengganti penapis berkecekapan tinggi, anda mesti mengeluarkan plat bebola semburan, mengeluarkan penapis kecekapan tinggi, dan mengganti penapis udara kecekapan tinggi yang baru mengikut spesifikasi dan model penapis kecekapan tinggi yang asal. Semasa memasang, sahkan tanda anak panah pada penapis kecekapan tinggi, dan anak panah harus menunjuk ke arah aliran udara. Dan untuk memastikan meterai yang baik untuk mengelakkan kebocoran.

6. Setelah penapis kecekapan tinggi diganti, perlu mengesahkan bahawa tidak ada kebocoran pada bingkai, dan gunakan penghitung zarah debu untuk mengesannya, dan ia dapat berfungsi dengan normal setelah mencapai petunjuk teknikal.

7. Periksa dan perbaiki litar elektrik secara berkala.Jika ada kesalahan, anda boleh merujuk kepada rajah skematik elektrik untuk diperbaiki.

8. Tutup pintu secara berkala untuk menyelaraskan kunci elektronik dengan lubang penguncinya untuk mengelakkan pin kunci tidak macet.

9. Suhu penggunaan tidak boleh melebihi 50 ℃, dan penggunaan api terbuka dilarang sama sekali.

Melalui pengenalan di atas, setiap orang harus mempunyai pemahaman tertentu mengenai penyelenggaraan mandi udara. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut, anda boleh melayari laman web kami untuk berunding .

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn