Tiga faktor utama yang mempengaruhi harga penapis udara bergulir automatik

ECO Clean Production System

www.ecocps.com

Tiga faktor utama yang mempengaruhi harga penapis udara bergulir automatik

22 Mei 2019 Berita Industri 217 tontonan

Dengan peningkatan pencemaran udara pada musim sejuk 2016 , pelbagai industri dan industri telah menerapkan kebijakan perlindungan alam sekitar yang ketat. Rawatan kumbahan domestik, rawatan VOC gas ekzos dan industri lain mengalami peningkatan tajam dalam penggunaan penapis udara roller shutter. sering bertanya mengenai reka bentuk yang berbeza , Jurang harga antara jumlah udara yang berbeza sangat besar, sila dengarkan analisis terperinci editor di bawah:

Faktor 1: Bahan penapis roller pengatup

Pemilihan bahan yang berbeza untuk penggulung penapis mempunyai kesan yang agak besar terhadap harga bahan tersebut. Bahan profil aluminium mempunyai permukaan permukaan pengoksidaan pasir, tahan aus dan ketahanan kakisan. Ini adalah trend pemilihan bahan untuk penapis penggulungan automatik , tetapi harganya juga Ia jauh lebih mahal daripada cat keluli karbon. Harga bahan SUS304 yang digunakan di beberapa tempat dengan komponen yang mengakis secara kimia agak tinggi. Sudah tentu, bahan yang paling menjimatkan adalah cat plat keluli sejuk. Pelanggan boleh memilih bahan yang paling sesuai mengikut keperluan mereka sendiri

Faktor 2: Sistem kawalan penapis roller pengatup

Sistem kawalan adalah komponen dengan jurang harga yang agak besar antara penapis roller shutter. Ia terdiri dari kawalan manual biasa hingga kawalan automatik PLC jenama asing yang terkenal, ditambah dengan beberapa keperluan tahap tinggi seperti output isyarat kawalan jauh dan hubungan dengan atasan Isyarat PLC. Kosnya boleh berbeza dari puluhan yuan hingga puluhan ribu, dan jurangnya sangat luas. Ia juga disarankan agar pelanggan memilih penyelesaian kawalan berkualiti tinggi dan kos rendah. Pada masa ini, beberapa PLC domestik mempunyai prestasi kualiti yang sangat baik dan prestasi kos tinggi, dan bahkan mempunyai fungsi yang lebih kuat daripada jenama asing. Mereka lebih sesuai untuk fungsi tersebut konfigurasi penapis roller shutter dan merupakan pilihan pertama kami.Kawal jenama PLC.

Faktor ketiga: isipadu udara penapis roller shutter

Isipadu udara adalah asas pemilihan ukuran kami, dan juga faktor yang paling mempengaruhi penapis roller shutter. Terdapat jurang harga yang besar antara pelbagai saiz, bagaimanapun, kos bahan mentah berkadar langsung dengan ukuran. Secara amnya, proses sebut harga penyaring penggulungan Syarikat Nanjing Yixiou adalah memilih jenis mengikut jumlah udara pelanggan, dan kemudian mengira kosnya mengikut ukuran, dan akhirnya mengeluarkan gambar dan sebut harga rasmi untuk pengesahan pelanggan. Pelanggan harus merancang kelajuan angin yang berpatutan sesuai dengan keperluan kelantangan udara pengudaraan dari peralatan mereka sendiri, dan akhirnya merancang penapis roller shutter yang berpatutan untuk mencapai kelajuan angin yang diharapkan. Sudah tentu, anda tidak boleh dengan sengaja mengurangkan ukurannya untuk menjimatkan anggaran.Setelah itu, jangka hayat bingkai penapis rol automatik akan diperpendek apabila ia dikendalikan untuk waktu yang lama di persekitaran dengan kelajuan angin yang tinggi. Khususnya, dalam beberapa kes reka bentuk pelanggan yang tidak betul, kerangka keseluruhan telah berubah bentuk Kes. Lebih-lebih lagi, kelajuan angin terlalu tinggi, dan pemintasan zarah udara tidak digunakan, dan kesan penapisan berkurang.

Di atas adalah analisis ringkas mengenai faktor-faktor yang mempengaruhi harga filter roller shutter. Tumpuannya adalah untuk membimbing pelanggan memilih konfigurasi dan ukuran mengikut keperluan mereka, dan mencari produk penapis roller shutter automatik yang paling sesuai untuk kegunaan mereka sendiri .

Lebih banyak URL kandungan: www.ecocps.com Tel: +86-13813931455(Wechat/WhatsApp)

www.ecocps.cn